Tervetuloa Planeetta Internetin blogiin!

Miten päästä alkuun yrityksen perustamisessa

Kirjoittaja Annika Kasti 23.8.2018 10:12

Yhä useampi meistä perustaa yrityksen jossain vaiheessa elämäänsä. Joskus yrittäjyyteen siirtyminen tapahtuu olosuhteiden pakosta ennemminkin kuin superidean löytämisestä. Nykyään yrittäjänä toimiminen on myös mahdollista päätyön ohella ja siipiään voi kokeilla kevyestikin jopa ilman omaa y-tunnusta. Esimerkiksi Ukko.fi ja OP Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa kevytyrittäjyyttä, jolloin laskutus onnistuu ilman omaa yritystä.

Jos kuitenkin olet pyöritellyt aidosti ajatusta yrityksestä ja haluat ryhtyä sanoista tekoihin, voit lähteä liikkeelle seuraavin askelin:

Lue lisää

Aihe: verkkotunnus, domain, sähköposti

SSL-sertifikaatti käyttöön kotisivuilla

Kirjoittaja Kim Kaija 30.10.2017 14:14

Aiemmin SSL-sertifikaatit olivat käytössä lähinnä verkkopankeissa ja isojen yrityksien sivustoissa, mutta nykyään niiden käyttö on perusteltua kaikissa sivustoissa.

Lue lisää

Aihe: tietoturva, verkkotunnus, webhosting, SSL

Domainin ohjaukset DNS-tietueilla

Kirjoittaja Kim Kaija 9.3.2017 13:37

Domainien keskittäminen luotettavalle palveluntarjoajalle kannattaa. Näin yrityksesi kotisivujen ja sähköpostiosoitteiden keskeinen osa pysyy hyvässä tallessa ja palvelumuutokset sujuvat helposti. Useimmat palveluntarjoajat ehdottavat nimipalvelimien tai koko domainin siirtoa itselleen uusien palvelujen käyttöönoton yhteydessä. Todellisuudessa siirto ei kuitenkaan ole tarpeellista. Siirron sijaan suosittelemme hyödyntämään domainin DNS-tietueita.

Lue lisää

Aihe: dns, domain, verkkotunnus, kotisivut, sähköposti

Domainin valinta: löydy, erotu ja herätä luottamusta

Kirjoittaja Annika Kasti 23.1.2017 10:30

On tärkeää, että yrityksellä on oma verkkotunnus (domain), jonka avulla yrityksen nettisivut löytyvät. Nettisivujen lisäksi verkkotunnus kannattaa lisätä sähköpostiosoitteeseen kuten esimerkiksi mimmu.mainio@mimmunherkut.fi.

Lue lisää

Aihe: domain, verkkotunnus, sähköposti, kotisivut